marți, 20 noiembrie 2012

Tinerii - o prioritate pentru USL

Tinerii reprezintă o prioritate pentru USL. 
In programul de guvernare USL propunem:
Scutirea pentru o perioada de 1 an a contributiilor sociale datorate de angajatori in cazul angajarii cu contract de munca pentru o durata cel putin egala cu 2 ani, a tinerilor cu varsta sub 25 de ani si a persoanelor cu varsta mai mare de 45 de ani. 
Stimularea parteneriatul public-privat dintre sistemul educational si mediul economic, avand ca principal obiectiv atragerea fondurilor europene, cu scopul cresterii ratei de absorbtie a absolventilor pe piata muncii. 
O relatie mai stransa si o compatibilitate mai mare intre scoala si piata muncii. In acest sens, orientam formarea profesionala in meserii cerute de piata muncii.
Construcția de locuințe sociale pentru tineri la nivel national. Eliminand costurile de teren si utilitati ‐ pe care le vor suporta autoritatile ‐ diminuam costurile de achizitie. Incurajam o politica de creditare atragatoare pentru achizitionarea de locuinte. Preluarea/achitionarea de catre stat a unor ansambluri rezidentiale abandonate de constructor/dezvoltator, finalizarea lor si transformarea in locuinte (sociale).
Sprijinirea tinerilor fermieri prin facilitati (scheme europene de sprijin, pe baza de plan de afaceri).
Sustinerea initiativei pentru tineri - 2020, prin programe de integrare a tinerilor pe piata muncii, asigurarea conditiilor pentru formarea continua si asigurarea conditiilor de trai decente, prin acces la o locuinta in sistem ANL, in cazul in care tanarul nu detine in familie alte proprietati.

Pentru programul de guvernare USL complet puteți accesa http://www.mihaelapopa.ro/campanie/programul-de-guvernare-usl.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu