joi, 29 noiembrie 2012

Avem nevoie de o lege speciala pentru salarizarea personalului din învăţământ


Am sustinut de multe ori ca, asa cum functionarii publici au o lege a lor, asa trebuie sa existe si o lege speciala pentru salarizarea personalului din invatamant.
Nu pot decat sa ma bucur ca Ministerul Educației a inteles acest lucru si va elabora un proiect de lege pentru salarizarea personalului din învăţământ, care va tine cont de importanta socială a acestei categorii socio-profesionale. Profesorii vor avea o lege specială de salarizare, pentru ca aceştia să nu mai fie printre bugetarii cu cele mai mici salarii din România. Proiectul va fi înaintat Guvernului, urmând ca Parlamentul sa îl adopte anul viitor. 
O educatie sănătoasă nu poate fi făcută fără o resursa umană eficienta.
In timpul examenelor nationale profesorii sunt nevoiti sa lucreze si noaptea. Voi sustine ca acest efort sa fie rasplatit printr-un spor de 100% din salariul de baza. Voi sustine de asemenea ca la angajare profesorii sa aibă dreptul la o prima de instalare, dar si sa li se recunoască meritele profesorilor care timp de 30 - 40 de ani sunt nevoiți sa înghita praf de creta si sa stea mii de ore pe an in picioare, pentru a da societatii oameni de valoare. Voi vota ca in momentul pensionarii cei care calauzesc si invata zeci de generatii sa aiba dreptul la salarii compensatorii. 
Voi lupta ca acest proiect de lege sa fie adoptat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu