sâmbătă, 28 septembrie 2013

Cine uraste excelenta Iasului?


Cunoscut drept poarta intre Orient si Occident, important centru universitar, cultural si istoric, Iasul a fost insa vitregit in toata perioada de dupa revolutie.
Nu inteleg de ce toti ministrii postdecembristi au lasat Iasul pe ultimul loc, incepand cu resursa umana, care desi foarte bine pregatita, nu a fost mai deloc promovata, pana la investitii. Nici un Guvern nu a vrut sa dea bani pentru Aeroportul International Iasi, nici un Guvern nu a avut bani pentru autostrada, nici un Guvern nu a putut finanta Spitalul Regional de Urgenta Iasi.
Insa totul este incununat de inchiderea Institutului Cantacuzino din Iasi, singurul institut din Romania in care se producea ser antitetanos.  Multe dintre alte vaccinuri produse aici nu au echivalent si vor disparea pur si simplu. Unele le vom importa la preturi de 20 de ori mai mari. Mai mult, zeci de ieseni, cu experienta recunoscuta in domeniu, au primit preaviz.
Totul ar fi fost evitat cu o investitie de 5-6 milioane euro, bani dati cu usurinta, poate chiar si zilnic, pentru investitii nu atat de importante precum sanatatea. Nu are rost sa mai calculam timpul scurt in care vom cheltui acesti bani, platind de 20 de ori mai mult pentru vaccinuri importate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu