Stimate domnule Mihai Răzvan Ungureanu,
Cuvintele extrem de dure, rostite la adresa celor care au votat căderea Guvernului dumneavoastră, mă determină să fac câteva precizări și poate să vă ofer câteva teme de reflecție.
Fac parte dintre cei care au decis să voteze moțiunea și nu „pe seama unei revelații bruște”, ci după nenumărate încercări de a purta un dialog, atât în interiorul partidului, cât și cu membrii Guvernului.
V-am votat și v-am apărat public atunci când nimeni din partid nu o făcea, crezând în competența, performanța dar mai ales verticalitatea dumneavoastră.
Mi-am pus mari speranțe, când ați preluat șefia Guvernului, că veți introduce competența și mai ales competiția în ocuparea posturilor în instituții. Am spus mereu și o spun și acum, modelul european de a pătrunde în instituțiile europene trebuie promovat și în instituțiile publice din România.
Mi-am pus speranța că banii nu vor fi „direcționați” după niște liste primite din județ și că prioritare vor fi proiectele, nu firmele. Țin să vă anunț pe această cale că, pentru municipiul Iași, nu ați alocat nici un ban, deși școala unde ați învățat și dumneavoastră, liceul „Vasile Alecsandri”, mai avea nevoie de câteva sute de mii lei pentru ca elevii mici din clasele I-IV să nu mai fie nevoiți să vină după-amiaza la școală. Mai erau nevoie tot de doar câteva sute de mii lei pentru ca Iașul să aibă bazin de înot, astfel încât studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport să nu mai fie nevoiți să facă naveta la Bacău, pentru câteva ore de înot. Să mai adaug problema cunoscută că, de ani de zile, nu s-a reușit modernizarea aeroportului Iași? Acestea erau proiectele care aveau nevoie de finanțare, însă nu ați considerat necesar să acordați bani proiectelor Iașului, ci ați semnat o listă pentru firme.
Acestea sunt o parte dintre motivele care m-au dezamăgit și m-au făcut să votez moțiunea.
Vreau să vă anunț public că nu am primit niciun fel de „avantaje materiale” și nu am cerut „favoruri”, iar dacă aveți un astfel de exemplu, vă cer să-l faceți public.
Vă spun cu toată tăria, că există oameni în politică care nu sunt corupți, care nu sunt de vânzare și care nu și-au trădat propriul electorat iar literele unui partid nu înseamnă nimic, pentru că oamenii sunt cei care formează partide și susțin idei și principii.
Eu nu v-am judecat, nu am considerat „favoruri” și nici „corupție politică” atunci când ați acceptat, ca membru PNL, să ocupați diferite funcții de conducere, chiar dacă propriul partid nu v-a susținut. Am considerat că este normal într-o democrație să fiți responsabil pentru propriile decizii.
Domnule Mihai Răzvan Ungureanu, ați dat și dați în continuare dovadă de inconsecvență.
Când ați spus adevărul? Atunci când ați afirmat că sunteți „un susținător al legii care sancționează traseismul politic” sau atunci când ați acceptat să fiți prim-ministru susținut de „traseiști” ba, mai mult, i-ați acceptat și în Guvern? Vă informez că, dacă nu ar fi existat traseismul politic, dumneavoastră nu ați fi ajuns prim – ministru.
Când ați apărat democrația? Atunci când ați declarat că nu veți lăsa ca democrația „să fie amenințată de nicio tentație socialistă” sau atunci când ne-ați amenințat pe noi parlamentarii (ca fost șef SIE) că „vă veți uita cu foarte mare atenție” la noi, așa cum regimul comunist „se uita cu mare atenție” la cei care aveau o opinie sau atitudine diferită de a lor ?
Din păcate, replicile agresive și dure nu vă fac cinste. Daca vreți să reușiți în politică, nu prin amenințări veți reuși, nu luptând pentru funcții și plângând după putere, nu strigând de pe o scenă, ci luptând consecvent pentru idei și principii, coborându-vă printre oameni, discutând cu ei, astfel încât sa puteți descoperi tot ce are societatea noastră mai valoros.
Apreciez modul direct si transant, bazat pe argumente concrete. Nu stiu cati oameni politici au curajul sa aiba o asemenea atitudine.Sa speram ca veti primi si raspuns, d-na senator,la scrisoarea dvs., dar nu cred ca va fi la fel de deschisa.
RăspundețiȘtergereFaci parte din gasca de comunisti care acapareaza dictatorial Romania lasand la o parte statul de drept. Mare rusine!
RăspundețiȘtergere