marți, 21 ianuarie 2014

Un proiect de suflet, bazat pe voluntariat

Astăzi, 21 ianuarie, am participat la deschiderea oficială a proiectului Echipa mobilă de asistenţă psihiatrică şi psiho-socială, iniţiat de Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, un proiect de suflet care se bazează  pe voluntariat. Proiectul işi propune imbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu probleme de sănătate mintală şi a familiilor acestora  precum şi prevenirea unei complicaţii sociale ale bolii psihice. 

Totuşi există bani europeni pentru aceste tipuri de proiecte. Fie că vorbim de Fondul Social European care încurajeaza integrarea persoanelor defavorizate sau de POSDRU pentu pregătirea şi specializarea voluntarilor din cadrul acestor proiecte sau nu în ultimul rând de noul Program Erasmus + care încurajează  schimburi de experienţă între instituţii cu acelaşi profil din Europa.


Acest lucru l-am transmis şi celor prezenţi, încurajând conducerea spitalului să înfiinţeze un departament special pentru atragerea fondurilor europene care i-ar putea ajuta în identificarea surselor de  finanţare pentru aceste importante proiecte. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu