vineri, 31 ianuarie 2014

Guvernul pune 5 milioane euro la dispoziția tinerilor care vor să-şi deschidă o afacere

Ministerul Economiei vine în sprijinul tinerilor care doresc să își dezvolte o afacere prin intermediul Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri cu un program de finanţare nerambursabilă, al cărei buget este de 5 milioane euro.
Statul român oferă 10.000 de euro ajutor nerambursabil fiecărui SRL-D. Cei 10.000 de euro reprezintă doar o contribuţie de 50% din valoarea întregului proiect pe care se accesează finanţarea. Suma de bani nerambursabilă trebuie investită în proporție de 40% în active corporale (terenuri, echipament) şi active necorporale (brevete, licenţe), dar şi pentru realizarea unui site pentru firmă. Maxim 60% din sumă trebuie investită în cheltuieli operaționale: salarii, chirie, publicitate.
O altă facilitate o reprezintă scutirea de la plata contribuțiilor sociale datorate de angajatori pentru venituri aferente pentru timpul lucrat de cel mult 4 salariați, angajați pe perioadă nedeterminată.

Tinerii vor fi scutiţi şi de la plata taxelor pentru operațiunile de înmatriculare efectuate la Registrul Comerțului pentru înregistrarea firmei.

Un comentariu: