vineri, 11 mai 2012

In anul 2008 PNL avea 28 de senatori in Parlamentul Romaniei iar in 2012 PNL are abia 24 de senatori. Unde este de fapt traseismul?

Legea electorala aplicata la alegerile din 2008 a pus accentul mai mult pe procentul partidelor decat pe numele candidatului. Totul era o loterie.

Conform acestei legi electorale, in 2008 PNL a avut 28 de senatori, in timp ce astazi are abia 24 de senatori.

Curios este ca pana acum, timp de trei ani si jumatate, nimeni nu a vorbit de tradatori, desi unii care au plecat spre putere si-au negociat intens plecarea daca nu pentru un post de ministru, atunci pentru membru in BPN sau presedinte de fililala, altii pentru posturi de prefect si lista poate continua. E bine insa ca cei care inca mai sunt acolo au aflat de curand parerea liderilor lor despre ei : „tradatori”,imorali”, „paraziti”, care „rod principiile pana la os”.

Si pentru ca sunt ieseanca, poate e bine sa precizez, pentru cei care emit opinii fara sa se informeze corect, ca in 2008 PNL Iasi a avut patru parlamentari conform procentelor obtinute, iar acum in 2012 are tot patru parlamentari. Dar mai mult, daca ar fi fost vot uninominal pur, PNL care a castigat patru colegii in 2008, ar fi avut doi senatori si doi deputati, de altfel exact cat are acum in 2012.

Unde este de fapt traseismul ?

Un comentariu: