marți, 9 decembrie 2014

Stop politizării din inspectoratele școlare!

       Atrag atenția asupra gradului ridicat de politizare din învățământul preuniversitar, care a crescut de la an la an. Astfel, inspectoratele şcolare județene au ajuns să fie considerate adevărate fiefuri politice ale diferitelor partide, micșorând dramatic șansele specialiștilor de a aduce plus-valoare în domeniul educațional.
       Asistăm la un fenomen de adevărată căpușare a inspectoratelor școlare județene din toată România de la modul în care se obțin funcțiile, până la direcționarea fondurilor publice si europene.  
      La 25 de ani de la momentul 1989, suntem într-un context nou, cu speranța lucrului bine făcut. Trebuie să avem curajul să recunoaștem nocivitatea fenomenului politizării excesive din structurile inspectoratelor școlare și să tăiem nodul gordian.
     Trebuie să privim spre luxul din Inspectoratele Şcolare Judeţene ca să înţelegem sărăcia din şcoli.
     Trebuie să privim  spre veniturile inspectorilor şcolari din zeci şi sute de proiecte pentru a înţelege sărăcia profesorilor.
     Trebuie să privim spre proiectele de milioane de euro implementate de ISJ-uri în urma cărora nu a rămas nimic, decât calculatoare la preţuri foarte mari şi vom înţelege de ce lipsesc dotările din şcoli.
      Susțin programul politic al președintelui ales, Klaus Iohannis, referitor la sistemul educațional din România. Așa cum a spus președintele ales, avem nevoie de o stabilitate a legislației și o finanțare corectă și corespunzătoare a sistemului educațional.
      Pe  lângă  acestea,  avem  nevoie  de  o  reală depolitizare și de eliminarea căpușelor politice din sistem, pentru a putea face cu adevărat performață.
     Domnule Ministru al educaţiei, depolitizaţi educaţia!
     Începeţi cu Inspectoratele Şcolare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu