Saptamana aceasta am participat la Conferinta Nationala "Munca are genul feminin", proiect implementat de Asociatia C4C Communication for Community in parteneriat cu Consiliul Judetean Arges cu scopul de a promova incluziunea sociala si egalitatea de sanse pe piata muncii a femeilor aflate in situatii de excludere sau marginalizare socio-profesionala.
In cadrul conferintei am subliniat faptul ca egalitatea de sanse pentru femei si barbati, plata egala pentru munca egala si protejarea impotriva discriminarii sunt drepturi europene fundamentale, inscrise in Cartea drepturilor fundamentale.
Munca are genul feminin, dar si democratia are genul feminin. Nu putem avea pretentia ca traim intr-o democratie autentica atat timp cat femeile – care reprezinta mai mult de jumatate din populatia tarii noastre - nu participa pe deplin la luarea deciziilor. Avem un procent de doar 7% femei in Senatul Romaniei, in crestere cu 1,2% fata de mandatul trecut in care aveam 5.8% prezenta in Senat si 9,76% in Parlament si ne situam pe locul 108 in clasamentul mondial dupa tari ca Azerbaidjan, Repulica Africana Centrala sau Zambia!
Prin acest proiect peste 4000 de femei au fost informate, peste 3700 de femei au beneficiat de consiliere psihologica gratuita, peste 3300 de femei au fost mediate pentru a-si gasi un loc de munca sau pentru a promova in cariera, peste 2800 de femei au promovat examenul final si au obtinut o calificare si 60 de femei au absolvit cursul de formare in domeniul Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu