luni, 28 iulie 2014

Este necesară desemnarea unui candidat pentru funcția de comisar european




    La Bruxelles a fost votat președintele Comisiei Europene și urmează să se înceapă negocierile pentru desemnarea comisarilor europeni. Până la această dată, din păcate, România nu a înaintat portofoliul pe care l-ar dori și nici numele unui candidat pentru funcția de comisar european.
     Nedemarând procedurile legale de nominalizare, România riscă să nu participe la negocierile de la Bruxelles și să pierdem astfel alocarea unui portofoliu important al Comisiei Europene.
     Conform articolului 19 al legii nr. 373 din 18 decembrie 2013 privind cooperarea dintre Parlament și Guvern în domeniul afacerilor europene este necesară informarea Parlamentului României în legătură cu nominalizarea persoanelor în vederea ocupării unor funcţii în cadrul instituţiilor Uniunii Europene iar audierea acestora se va face de către comisiile de specialitate ale Parlamentului.
     Este nevoie așadar de o convocare în ședință extraordinară a Biroului Permanent Reunit și a Parlamentului pentru  a vota candidatura după audierile din comisiile de specialitate.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu