joi, 30 mai 2013

Avize favorabile pentru viitoarele mamici

Propunerea legislativa prin care cer flexibilizarea legislatiei in ceea ce priveste acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului a primit avize favorabile de la Comisia pentru egalitatea de sanse si Comisia pentru drepturile omului, culte si minoritati din Senat.
Le multumesc colegilor mei senatori care au inteles ca ne confruntam cu o inechitate sociala pentru ca reglementarile actuale permit ca o mama care a muncit 15 ani sa nu beneficieze de concediu si indemnizatie de crestere a copilului, in timp ce o mama care a muncit doar un an sa beneficieze de acest concediu. Initiativa legislativa pe care am propus-o urmareste flexibilizarea conditiilor de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului si anume luarea in calcul pentru acordarea indemnizatiei a 12 luni din ultimii trei ani anteriori nasterii copilului in care s-au realizat venituri  si nu strict ultimul an.

Propunerea legislativa urmeaza sa intre la Comisia pentru munca, familie si protectia sociala pentru raport, unde sper ca toti colegii mei senatori sa acorde o atentie deosebita acestei propuneri si sa sustinem impreuna dezvoltarea familiei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu