marți, 5 martie 2013

Multa dezbatere, nici o solutie clara!

Ieri s-a dezbatut in plenul Senatului Propunerea de Directiva a Parlamentului European si a Consiliului privind apropierea actelor cu putere de lege si a actelor administrative ale Statelor Membre in ceea ce priveste fabricarea, prezentarea si vanzarea tutunului si a produselor aferente. (se propune ca tutunul cu arome caracteristice sa fie interzis, avertismentele combinate sa fie afisate pe ambele fete ale pachetelor de produse din tutun, standardizarea completa a ambalajelor, interdictia introducerii pe piata a tutunului pentru uz oral, obligatii de notificare pentru noile categorii de produse din tutun, introducerea pe piata si etichetarea anumitor produse, care sunt similare produselor din tutun)
Aceasta propunere de directiva urmeaza sa intre in dezbatere in Parlamentul European, unde europarlamentarii vor putea depune amendamente. Parlamentele celor 27 de tari membre pot trimite o opinie pe acest subiect.  
In Parlamentul nostru insa Camera Deputatilor a adoptat un raport negativ, in timp ce Senatul a adoptat un  raport pozitiv. Pentru ca Parlamentul Romaniei nu are o pozitie comuna, va fi dificil pentru europarlamentarii nostri sa depuna amendamente si cu atat mai dificil va fi pentru ceilalti europarlamentari sa inteleaga pozitia Romaniei pe acest subiect. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu