vineri, 8 martie 2013

De 8 martie…o initiativa legislativa pentru viitoarele mamici!


De 8 Martie vreau sa le urez tuturor femeilor La multi ani! si vin cu un cadou pentru viitoarele mamici: o propunere legislativa care contribuie la sustinerea familiei si a copilului.
Multe persoane, majoritatea mame, au venit in audienta si mi-au semnalat situatia dificila in care se afla si cu aceasta ocazie vreau sa le multumesc. 
La momentul actual în România, se acordă concediu pentru creșterea copilului și indemnizație persoanelor care în ultimele 12 luni anterioare nașterii copilului au realizat venituri profesionale supuse impozitului. Aceasta prevedere a condus la situații în care persoane care au muncit 10 - 15 ani, dar în ultimele 12 luni anterioare nașterii copilului nu au lucrat sau au lucrat parțial, nu pot beneficia de concediu și indemnizație de creștere a copilului, deși au contribuit  zeci de ani la bugetul asigurarilor sociale, însă persoane care au muncit de-a lungul vieții doar cele 12 luni dinaintea nașterii copilului beneficiaza de această indemnizatie.
Vin astazi cu o propunere legislativa prin care cer flexibilizarea acestei conditii si anume luarea in calcul pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului  a 12 luni din ultimii trei ani anteriori nasterii copilului.
Nu mai vreau ca viitoarele mamici sa se nelinisteasca si sa se gandeasca la cum sa-si pastreze locul de munca, cum sa indeplineasca conditiile stricte de acordare a concediului pentru cresterea copilului sau cu cine isi vor lasa copilul dupa ce se naste. Vreau ca mamele sa se bucure de cele noua luni de sarcina si de minunata perioada de dupa nasterea copilului si sa se gandeasca doar la sanatatea lor si a copiilor lor.    
Astazi am depus propunerea legislativa si voi incepe seria dezbaterilor. Propunerea poate suferi modificari in cadrul comisiilor sesizate pentru aviz si raport.
Va astept cu pareri, propuneri si sugestii pe blog, pagina mea de facebook sau la cabinetul parlamentar. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu