joi, 7 februarie 2013

Sustinem si asiguram Muntenegrul de toata colaborarea noastra pentru aderarea la UE


Astazi a avut loc intalnirea Comisiilor pentru afaceri europene  cu Ambasadorul Aleksander Andrija Pejovic, secretar de stat pentru integrare europeana,negociator – sef al Muntenegrului.
Ca vicepresedinte al Comisiei pentru afaceri europene din Senatul Romaniei, dar si ca profesor, am felicitat Guvernul din Muntenegru pentru inchiderea capitolului  de negociere 25 – Stiinta si Cercetare.  Am subliniat importanta unor viitoare colaborari in domeniile Educatie, Egalitate de Sanse, Combaterea traficului de persoane – ca membru al Grupului parlamentar de lupta impotriva traficului de persoane – si, nu in ultimul rand, in domeniul Afacerilor Europene. Am lansat, de asemenea, invitatia catre noi intrevederi si schimburi de experienta si in Iasi, centru universitar, cultural si istoric important al Romaniei.
Domnul Ambasador secretar de stat pentru integrare europeana al Muntenegrului a fost incantat de propunerile de colaborare atat pe Educatie, unde exista déjà o propunere de colaborare inaintata de Guvernul Muntenegru catre Guvernul Romaniei, Egalitatea de sanse, dar si Traficul de persoane, Muntenegru fiind o tara de tranzit in cadrul acestui fenomen. De asemenea, domnul Ambasador si-a aratat toata deschiderea pentru viitoare intalniri  si schimburi de experienta in Iasi.  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu