luni, 1 octombrie 2012

Demisia domnului ministru Cepoi – un gest de onoare! Bun comunicator si cunoscator al sistemului, dr. Vasile Cepoi ar fi putut reprezenta pentru Sanatate, ceea ce a reprezentat Spiru Haret pentru Educatie

Pentru domnul doctor Vasile Cepoi se potrivea foarte bine zicala „Omul potrivit la locul potrivit”. A fost un foarte bun ministru al sanatatii din doua puncte de vedere: un bun profesionist si un bun comunicator, atat in interiorul cat si in exteriorul sistemului, iubit atat de colegii medici, cat si de societatea civila.

Un Vasile Cepoi in fruntea Ministerului Sanatatii, ar fi putut fi ca un Spiru Haret in Educatie. Aceste calitati le avea Spiru Haret: cunostea sistemul si era un foarte bun comunicator.

Demisia dr. Vasile Cepoi inseamna o pierdere atat pentru sanatatea romaneasca cat si pentru Iasi.

Ma bucur totusi ca a ramas in echipa Guvernului pentru a contribui cu experienta si expertiza dumnealui la elaborarea unei legi performante in sanatate, dar totodata ca iesean sunt convinsa ca va face tot posibilul sa sustina proiectele Iasului.  

Nu cred ca un om ca Vasile Cepoi modest, profesionist, hotarat si familist reprezinta problema societatii romanesti din punct de vedere al integritatii. Imi aduc aminte de momentul cand a fost propus secretar de stat in Guvernul Boc. Dr. Cepoi a refuzat sa ia locul colegilor care erau in functie si a fost creat un nou post de secretar de stat tocmai pentru ca era nevoie de expertiza si experienta dumnealui in elaborarea noii legi a sanatatii.

Sunt convinsa ca, dupa ce isi va dovedi nevinovatia, profesionalismul sau il va readuce in Guvern pe o pozitie inalta. De aceea, consider ca aceasta demisie este un gest de onoare, rar intalnit in politica romaneasca. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu