joi, 27 septembrie 2012

In cadrul Ministerului Afacerilor Europene ar trebui sa existe o comisie de integritate care sa lucreze in parteneriat cu reprezentantii ANI pentru a evita incompatibilitatile si conflictul de interese

Ne confruntam cu o bulversare privind incompatibilitatile si conflictul de interese in accesarea fondurilor europene si acest lucru duce la blocare.  Din cauza ambiguitatilor existente, oamenii (si aici ma refer la cei de buna credinta) sunt speriati si vor sa renunte la scrierea si implementarea proiectelor europene. Primesc in audienta foarte multe cadre didactice care nu inteleg cand se afla sau nu in incompatibilitate sau conflict de interese.

Avem multe cazuri in care reprezentanti ai asistentei tehnice, responsabili cu monitorizarea proiectelor europene, considera ca nu exista incompatibilitate sau conflict de interese in timp ce ANI considera ca exista incompatibilitate si conflict de interese.

De aceea, consider ca ar fi o solutie buna sa existe in cadrul Ministerului Afacerilor Europene o comisie de integritate care sa lucreze in parteneriat cu  reprezentantii ANI tocmai pentru a evita incompatibilitatile si conflictul de interese.

Avem nevoie de prevenirea incompatibilitatii si a conflictului de interese si deblocarea fondurilor europene, nu de pedepsirea si blocarea fondurilor europene.

Un comentariu:

  1. La noi ca la nimeni. Am intrat in UE ca sa ne salvam si de fapt, datorita noua insine, ne inecam, fiindca complicam mereu lucrurile, ne taiem craca de sub picioare din cauza orgoliilor si a mentalitatii legate de capra vecinului. Ceea ce se intampla in domeniul proiectelor europene e un non-sens (ma refer la proiectele corecte si implementate la modul cel mai serios)si e firesc sa apara dezamagirea si neputinta daca nimeni nu face nimic pentru deblocarea situatiei.

    RăspundețiȘtergere