joi, 9 octombrie 2014

Comisia Europeană analizează și două proiecte din România în cadrul "Garanției pentru tineri"



Proiectele-pilot reprezintă modalități concrete de punere în practică a garanției pentru tineret, de exemplu prin consolidarea legăturilor dintre angajatori și școli și prin îmbunătățirea sprijinului acordat tinerilor de către serviciile publice de ocupare a forței de muncă.
Garanția pentru tineret reprezintă o nouă inițiativă care urmărește să combată șomajul în rândul tinerilor, prin asigurarea oricărui tânăr cu vârsta sub 25 de ani – indiferent dacă s-a înregistrat sau nu ca șomer – unei oferte de calitate, în termen de 4 luni de la terminarea studiilor sau de la pierderea locului de muncă. Această ofertă trebuie să constea dintr-un contract de muncă, ucenicie sau stagiu ori dintr-un curs de formare continuă și să fie adaptată la nevoile și la situația fiecăruia.
Între aceste proiecte se numară și două proiecte din România, prin care 200 de tineri beneficiază de consiliere și diverse cursuri pentru a lua parte la această reformă structurală pentru a îmbunătăți politica de ocupare a forței de muncă.
Pentru mai multe detalii și informații asupra acestor proiecte precum și asupra garanției pentru tineret vă invit să accesați: http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_26519/Comisia-Europeana-analizeaza-18-proiecte-in-cadrul-Garantiei-pentru-tineri-incusiv-doua-proiecte-din-Romania.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu