miercuri, 2 octombrie 2013

Initiativa mea pentru viitoarele mame a fost adoptata de Plenul Senatului in unanimitate

Ma bucur sa anunt ca propunerea mea legislativa pentru flexibilizarea acordarii indemnizatiei pentru cresterea copilului a fost astazi adoptata in unanimitate de Senat.
La momentul actual in Romania se acorda indemnizatie pentru cresterea copilului persoanelor care in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului au realizat venituri profesionale supuse impozitului. Aceasta prevedere a condus la situatii in care persoane care au muncit 10 - 15 ani, dar in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului nu au lucrat sau au lucrat partial, nu pot beneficia de concediu si indemnizatie de crestere a copilului, desi au contribuit  zeci de ani la bugetul asigurarilor sociale, insa persoane care au muncit de-a lungul vietii doar cele 12 luni dinaintea nasterii copilului beneficiaza de aceasta indemnizatie.
In urma propunerii mele si a amendamentelor Comisiei pentru munca, familie si protectie sociala din Senatul Romaniei, ar urma sa se ia in calcul pentru acordarea indemnizatiei ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori nasterii copilului in care s-au realizat venituri  si nu strict ultimul an.
Le multumesc colegilor mei senatori si mai ales colegilor membri ai Comisiei pentru munca, familie si protectie sociala, indiferent de culoarea politica,  care s-au intalnit de patru ori din dorinta de a corecta o nedreptate sociala si a diminua abandonul copiilor in maternitati. Sper ca si colegii mei din Camera Deputatilor sa inteleaga importanta acestei propuneri legislative pentru tinerele familii.

2 comentarii:

  1. Felicitari pt.initiativa!Nu pot sa va spun decat ca ma bucur pt succesul ei.Sunt profesor titular de 14 ani,viitoare mamica de la sf.lui ianuarie 2014 . Pt ca anul trecut am beneficiat de cateva luni de concediu fara plata,riscam sa nu beneficiez de indemnizatie.Este sigur ca va intra in vigoare incepand cu 1 ian 2014?

    RăspundețiȘtergere
  2. Asteptam ca si camera deputatilor sa-si faca treaba si sa voteze favorabil!

    RăspundețiȘtergere