miercuri, 26 iunie 2013

Un viitor Comisar pentru Tineri ar putea gasi solutii pentru tineri asa cum un Comisar pentru Agricultura cauta si gaseste solutii pentru agricultura

In cadrul reuniunii COSAC din Dublin am luat cuvantul la dezbaterile pe tema Un viitor European pentru tinerii cetateni. 
Astazi se vorbeste tot mai mult despre criza economica si cei mai multi incearca sa gaseasca cauze si solutii in cifre, ignorand de cele mai multe ori adevarata cauza, ce trebuie cautata in criza resursei umane, mai ales in randul tinerilor. In Europa, educatia se concentreaza mai mult pe acumulare de informatii si prea putin pe dezvoltarea abilitatilor, incurajarea creativitatii si o educatie incluziva. Multi tineri sunt dezorientati si ingrijorati, le este teama sa isi intemeieze familii, iar unii dintre ei nu sunt pregatiti pentru o Europa pe care nu o cunosc.
Consider ca este nevoie in acest moment de un Comisar European pentru tineri, care sa rezolve problemele vitale cu care acestia se confrunta, sa coordoneze actiuni si sa gaseasca solutii la criza, asa cum, spre exemplu, Comisarul pentru Agricultura gaseste solutii pentru problemele din acest domeniu.
Mai mult, am sustinut mereu ca este nevoie ca tinerii europeni sa cunoasca istoria UE asa cum tinerii americani cunosc istoria SUA pentru ca vorbim de o istorie a UE cu un parlament de peste 50 de ani. Tinerii nostri trebuie sa cunoasca adevarul, pentru ca adevarul genereaza solutii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu