sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Un nou mandat. De data aceasta in Comisia pentru Afaceri Europene


A inceput un nou mandat. Ca vicepresedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul Romaniei voi folosi expertiza mea in atragerea fondurilor europene, dar si experienta mea ca europarlamentar pentru a ridica activitatea comisiei la nivelul de lucru din Parlamentul European.
Sunt convinsa ca vom avea o comisie activa si performanta, avand in vedere ca senatorii din aceasta comisie, indiferent de culoarea politica, au experienta si expertiza europeana.
Ma limitez in a prezenta cativa dintre membrii Comisiei pentru Afaceri Europene.
Presedintele Comisiei, doamna senator Anca Boagiu, are o vasta experienta in domeniu, indeplinind functiile de vicepresedinte al Comisiei pentru Integrare Europeana in 2003, Ministru al Integrarii in perioada 2005 – 2007, vicepresedinte al Comisiei comune pentru Afaceri Europene, precum si membru al retelei parlamentare europene.
Colegii mei din PNL, domnul senator Dobra Dorin Mircea este profesor la Facultatea de Studii Europene a Universitatii Babes - Bolyai si doctor in relatii internationale si studii europene. Domnul senator Octavian Motoc a fost directorul executiv al Directiei de Dezvoltare Regionala, Integrare Europeana si Relatii Externe din cadrul Consiliului Judetean Tulcea si este expert in fonduri structurale.  
De asemenea, din comisie mai face parte domnul senator Mircea Geoana, fost Ambasador Extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in SUA, ministru al Afacerilor Externe si Presedinte al Comisiei pentru Politica Externa.
Nu in ultimul rand, domnul senator Eugen Orlando Teodorovici este si Ministrul Fondurilor Europene. Il recomanda o experienta vasta in integrare europeana si afaceri europene. A coordonat procesul de pregatire a trecerii la Fondul de Coeziune si a fost responsabil pentru auditul programelor si fondurilor UE.
Experienta si expertiza senatorilor din Comisie in domeniul afacerilor europene nu poate fi, asadar, contestata si pot spune ca am toata increderea intr-o viitoare activitate profesionista si performanta a Comisiei, dupa modelul Parlamentului European.

2 comentarii:

  1. Doamna senator, ati promis in campanie ca veti face tot posibilul ca Iasul sa devina capitala noii regiuni de dezvoltare Nord-Est. Acum apare pe toate posturile Piatra Neamt ca viitoare capitala....
    sa stiti ca acesta este un bun motiv pentru ca eu si multi alti ieseni sa votam NU la referendumul pentru constitutie, daca in forma finala va ramane aceasta varianta. Ce veti face in acest sens??

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc pentru mesaj.
    Ce a aparut la Tv in ultimele zile...este un proiect de lege si pot sa va asigur ca viitoarea capitala regionala va fi la Iasi. Sorin Frunzaverde nu a facut altceva decat sa mentioneze orasele de resedinta a Agentiilor de Dezvoltare Regionala si judetele arondate acestor Agentii. Se vorbeste de Piatra Neamt pentru ca sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala se afla in acest moment in acest oras. Sunt stabilite criterii precise pentru capitala regionala, pe care numai Iasul le indeplineste.

    RăspundețiȘtergere