joi, 21 iunie 2012

O initiativa buna pe care Guvernele Boc si Ungureanu nu au avut curajul sa o ia

In a 44-a zi de guvernare, actualul Guvern are curajul sa limiteze salariile din companiile de stat la nivelul veniturilor directorului general sau al managerului, ceea ce inseamna ca niciun angajat nu poate avea venituri mai mari de 5000 lei, astfel incat sa nu mai existe salarii ale directorilor sau consilierilor de la stat de sute de milioane lei vechi.

Este o initiativa foarte buna, pe care am asteptat-o 78 de zile de la Guvernul Ungureanu, dupa ce renuntasem sa o mai astept de la Guvernul Boc.

Pe de alta parte, actualul Guvern nu trebuie sa se opreasca aici. Aceasta prevedere trebuie aplicata si in ministere, unde directorii sau consilierii au venituri de sute de milioane de lei, veniturile lor fiind uneori de trei, patru sau chiar cinci ori mai mari decat ale ministrului.

Daca Guvernul va avea curajul sa ia si aceasta masura, vom ajunge la o normalitate pe care o regasim si in institutiile europene.

2 comentarii:

  1. au luat si ei o decizie ca sa mai uitam de plagiatul lui Ponta...diversiune se cheama:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Va ajut si eu cu o lista de alte lucruri marete, realizate intr-un domeniu apropiat dv., pentru care luptati in fiecare zi:
    1. Reintroducerea retinerii cotizatiilor sindicale pe statul de plata al profesorilor
    2. Schimbarea fara nici un motiv a membrilor Consiliului de Etica (care judeca sesizarile de plagiat)
    3. Majorarea numarului de locuri la doctorat si in invatamintul superior (spre deliciul fabricilor de diplome)
    4. Atacul frontal in Justitie la clasificarea universitatilor (spre multumirea acelorasi fabrici de diplome)
    5. Amanarea contractarii serviciilor marilor edituri stiintifice, ceea ce a lasat cercetatorii romani fara acces la articolele stiintifice internationale
    6. Renuntarea la licitatii pentru achizitionarea de mobilier la clasa pregatitoare si transferarea banilor si a responsabilitatii achizitiilor catre directorii de scoli.

    sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-12575663-ponta-baby-face-killer.htm

    Ne puteti spune si cate ordonante de urgenta s-au dat in cele 44 zile (pentru ca, nu-i asa, "tara nu se conduce prin ordonante de urgenta!!" ?

    RăspundețiȘtergere