vineri, 11 martie 2016

Avem nevoie de politici publice pentru femei, nu de gâlceavă politică

Partidul Național Liberal, în parteneriat cu Asociația ”Societatea Liberală” a lansat proiectul “Agenda Femeii din România”, proiect ce își propune ca pe baza centralizării agendelor locale să realizeze un document suport, care va sta la baza politicilor publice dezvoltate de PNL în privința egalității de gen și a îmbunătățirii nivelului de trai al femeilor. Acest document va reprezenta un punct central în vederea dezvoltării programelor electorale ale candidaților femei.
“Actiunea de ieri, Împreună de la egal la egal, s-a desfășurat la Mogoșești-Siret cu participarea a peste 150 de femei din Hălăucești, Stolniceni-Prăjescu, Mircești și Mogoșești-Siret și s-a adresat femeilor din mediul rural. Ne propunem să organizăm acest tip de evenimente în cât mai multe localități din județul Iași. La aceste serii de dezbateri vom invita femei ce reprezintă voci credibile în comunitatea din care fac parte. În urma fiecărei întâlniri vom elabora o listă de priorități pe plan local, o Agenda a femeii, un instrument care va servi la elaborarea de proiecte locale și care să vină în ajutorul candidaților PNL. Avem nevoie de politici publice pentru femei, nu de gâlceavă politicăa declarat senatorul PNL Mihaela Popa, co-președinte al Organizației Județene a Femeilor Liberale Iași
Acest proiect a abordat electoratul feminin și a propus identificarea și particularizarea nevoilor acestuia. Prezenți la acest eveniment au fost și deputatul Costel Alexe, co-președinte PNL Iași, deputatul Grigore Crăciunescu precum și primarii de comune din zonă.
„Întâlnirea a fost un real succes. În urma acestei dezbateri s-au desprins câteva probleme importante cu care se confruntă femeile din mediul rural și anume: lipsa creșelor, a gradinițelor, a cabinetelor medicate școlare, săracia care duce la abandonul școlar și lipsa continuității învățământului obligatoriu de la 6 la 16 ani în mediul rural. Pe baza acestor concluzii candidații noștri își vor construi programul și prioritățile electorale iar după alegeri vor lucra pentru îndeplinirea acestor obiective ”, a declarat Magdalena Lupu, consilier judetean, secretar regional pe Zona Nord Est OFL,  responsabil proiect.
Femeile au nevoi, preocupări și responsabilități specifice cu impact major atât în viața privată, cât și în cea publică. Partidul Național Liberal are datoria de a se concentra pe cunoașterea priorităților electoratului feminin din mediul rural, de susținere a familiei și de imbunătățire a nivelului de trai.
Documentul final va reflecta nevoile și interesele electoratului feminin din toate zonele țării, tocmai datorită abordării de jos în sus, adică de la nivel local la nivel național, o abordare concentrată pe cetățean.