vineri, 11 decembrie 2015

Eșecul proiectului Iași - Capitală Europeană a Culturii = definiția incompetenței administrative a „primarului” Chirica

Senatorul PNL Mihaela Popa cere explicit conducerii Primăriei Municipiului Iași asumarea răspunderii pentru eșecul usturător suferit de Iași în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Senatorul liberal consideră că respingerea Iașului de pe lista finalistelor arată amatorismul și incompetența managerială a celor care au coordonat acest proiect.

Am atras atenția de mai mult timp asupra incoerenței și pașilor greșiți făcuți pentru acest proiect de către conducerea Primăriei și a Fundației Iași - Capitală Culturală Europeană. Atât Executivul Primăriei, cât și conducerea Fundației au avut tot sprijinul politic și financiar, dar au eșuat lamentabil. Este un moment rușinos pentru Iași, un oraș al culturii, să nu se califice nici măcar pe lista scurtă a orașelor candidate, din cauza incompetenței celor care, fără să fie aleși, s-au trezit cu funcții”, a declarat senatorul PNL Mihaela Popa.

Parlamentarul liberal crede că eșecul rușinos al proiectului Capitală Europeană a Culturii mai arată un lucru: că pălăria de primar e prea mare pentru interimarul Mihai Chirica. „Dacă are onoare, primarul interimar și neales ar trebui să demisioneze, alături de întreaga echipă de la Fundație. Nu înainte de a prezenta public scuze pentru acest rateu, care va avea ecouri foarte lungi în mediul cultural local, național și internațional”, mai spune Mihaela Popa.


Senatorul PNL cere prezentarea unui buget amănunțit și detaliat asupra tuturor cheltuielilor făcute în acest proiect. „Nu putem să nu ne gândim, acum, când am văzut că dosarul Iașului a fost respins la prima strigare, dacă nu cumva acest proiect nu a fost folosit pentru a ascunde cheltuieli financiare de altă natură sau cu alte interese” .