joi, 26 februarie 2015

Au fost adoptate programele operaționale “Capacitatea administrativă” și “Capital uman”

   Aceste două programe fac parte din exercițiul bugetar 2014 – 2020 și sunt finanțate din Fondul social european.
  Scopul programului operațional “Capacitate administrativă” este acela de a ameliora capacitatea de reacție a administrației publice și a sistemului judiciar din România la nevoile economiei și societății.
   Programul urmărește formarea a aproximativ 90000 de angajați din administrația publică și sistemul judiciar, pentru a îmbunătăți și consolida astfel principalele funcții ale acestor două domenii. Bugetul pus la dispoziție va fi de 553 de milioane de euro.
   În ceea ce privește programul operațional “Capitalul Uman” bugetul pus la dispoziție va fi de 4,3 miliarde de euro cu scopul de a oferi ajutor cetățenilor români, inclusiv tinerii, să iși găsească un loc de muncă, să își îmbunătățească nivelul de educație și de competențe, precum și pentru a contribui la reducerea sărăciei și excluziunii sociale. O atenție deosebită este acordată tinerilor, romilor și populației din mediul rural.
  Pentru mai multe detalii privind aceste două programe (axele aferente, bugetul defalcat, precum și mai multe informații privind obiectivele și măsurile cuprinse) puteți accesa următorul link: http://fonduri-structurale.ro/detaliu.aspx?eID=16346&t=Stiri

miercuri, 18 februarie 2015

România ar putea primi 31,8 milioane de euro prefinanțare în cadrul Inițiativei de ocupare a tinerilor

   Se estimează că această propunere a Comisiei Europene va fi adoptată până la sfârșitul lunii martie iar astfel România ar primi aproximativ 32 de milioane de euro pentru prefinațarea proiectelor din cadrul Inițiativei de ocupare a tinerilor.
    Proiectele ce vor viza această inițiativă se adresează sprijinirii directe a tinerilor prin activități  precum organizarea de stagii și ucenicii de înaltă calitate, oportunități de primă angajare, sprijin pentru demararea afacerilor pentru tinerii antreprenori precum și educație și formare profesională de calitate.
    Pentru mai multe detalii legate de finațare sau care privesc această inițiativă puteți accesa linkul următor: http://www.re-start.ro/index.php/3548-noi-locuri-de-munca-pentru-tinerii-romani-cu-fonduri-europene

miercuri, 11 februarie 2015

O noua schemă de grant-uri pentru ONG-uri

     Având două componente, socială și de mediu, cu o alocare financiară de peste 5 milioane de franci elvețieni, aceasta schemă a Fondului Tematic pentru Participarea Societății Civile se adresează organizațiilor nonprofit și neguvernamentale, universităților, instituțiilor de educație, institutelor de cercetare, unităților administrativ-teritoriale sau autorităților publice locale și centrale.
       Până pe data de 19 martie 2015, cei interesați pot depune proiecte pe cele două componente menționate anterior, existând posibilitatea de a obține finanțare de până la 250000 de franci elvețieni pentru fiecare proiect.
       Aceasta este o oportunitate ce nu trebuie ratată, atât datorită finanțării disponibile precum și posibilității cooperării internaționale necesară implementării proiectelor. Pentru mai multe informații și lămuriri puteți accesa următorul link : http://fonduri-structurale.ro/detaliu.aspx?eID=16189&t=altefinantari .