joi, 30 octombrie 2014

Un nou pas pentru reducerea decalajului digital

România iși consolidează în continuare poziția în topurile mondiale referitoare la viteza și accesibilitatea internetului. Recent, Comisia Europeană a aprobat o investiție prin Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) pentru dezvoltarea unei infrastructuri de bandă largă de peste 3.000 de kilometri în zonele din România în care nu există rețele de comunicații electronice. Totalul acestei investiții va fi de 69 de milioane de euro din care 57 de milioane sunt fonduri nerambursabile.
Decalajul digital dintre zonele urbane și cele rurale va fi redus prin această investiție ce va acoperi 783 de localități și va facilita accesul la internet în bandă largă pentru nu mai puțin de 130.000 de gospodării cu 400.000 de locuitori, 8500 de înprinderi și 2800 de instituții publice. Pentru mai multe detalii puteți accesa următorul link: http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_26659/Investitie-de-69-milioane-euro-pentru-banda-larga-in-Romania-aprobata-de-Comisia-Europeana.html.

luni, 27 octombrie 2014

Un nou apel de proiecte pentru dezvoltarea sectorului productiv

Acest nou apel lansat este adresat întreprinderilor și are ca scop modernizarea și consolidarea sectorului productiv. Această operațiune, parte a Programului Operational Sectorial ”Creșterea Competitivității Economice", iși propune îmbunătățirea potențialului de export al întreprinderilor și creșterea competitivității acestora.
Astăzi este prima zi în care pot fi depuse proiecte și această linie se va închide abia pe 25 noiembrie. Pentru mai multe detalii și pentru descărcarea ghidului solicitantului vă îndemn să accesați următorul link : http://fonduri-structurale.ro/detaliu.aspx?t=Stiri&eID=15856

joi, 16 octombrie 2014

Două noi linii de finanțare pentru POSDRU


       Autoritatea de Management a POSDRU a publicat ieri, schițele ghidurilor pentru două noi linii de finanțare în cadrul programului. Este vorba despre Axa 2 „Corelarea invățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii” aferentă Domeniului Major de Intervenție  2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”, precum  și  Axa Prioritara 3 „Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor” aparținând Domeniului Major de Intervenție 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”.

     Aceste ghiduri au fost publicate sub forma unor schițe, fiind astfel supuse consultării publice dorindu-se îmbunătățirea lor. Pentru a consulta aceste schițe, precum și pentru a vă exprima propunerile și opiniile în legătură cu acestea, puteti accesa link-ul următor: http://fonduri-structurale.ro/detaliu.aspx?t=Stiri&eID=15810

marți, 14 octombrie 2014

Astăzi, 14 octombrie, biserica ortodoxă română sărbătorește praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva, ale cărei moaște se afla la Iași, prin bunăvoința domnitorului Vasile Lupu, încă din anul 1641. Mai intâi moaștele au fost așezate în biserica Sfinții Trei Ierarhi care este ctitoria acestuia, iar din 1889 au fost mutate în Cadetrala Mitropolitană. Cuvioasa Parascheva este ocrotitoarea Moldovei, fiind cunoscută în popor drept Sfânta Vineri.
În fiecare an, de 14 octombrie, la Catedrala Mitropolitană din Iași se adună mii de credincioși din toate colțurile tării, care vin să se roage și să ceară ajutorul Cuvioasei. Aceasta dată este una de mare însemnătate pentru ortodocșii de pretutindeni, care respectă întocmai tradițiile și obiceiurile acestei zile sfinte.


luni, 13 octombrie 2014

Veste bună pentru debutanții în afaceri


    Începând cu luna iulie a acestui an și persoanele cu vârsta peste 35 de ani pot aplica pentru a obține o fiananțare  nerambursabilă, de până la 10000 de euro, pentru implementarea și dezvoltarea unei noi afaceri. Noile proiecte se vor alătura celor peste 15000 de afaceri pornite de tineri în cadrul acestui program.
    Persoanele dornice sa beneficieze de această finanțare sunt nevoite sa înființeze pentru prima oară un SRL, să reinvestească anual cel puțin 50% din profitul realizat în anul precedent sau să nu mai fi fost acționari, asociați sau membri într-o altă întreprindere.
    Pentru mai multe criterii sau detalii referitoare la program vă invit să accesați următorul link:
http://www.fonduri-structurale.ro/detaliu.aspx?t=Stiri&eID=15787

vineri, 10 octombrie 2014

Elena Udrea are dreptate

Elena Udrea are dreptate.
Anca Boagiu ar fi un foarte bun prim-ministru. Ar fi primul prim-ministru cu experieţă şi expertiză în politici europene şi integrare europeană.

joi, 9 octombrie 2014

Comisia Europeană analizează și două proiecte din România în cadrul "Garanției pentru tineri"



Proiectele-pilot reprezintă modalități concrete de punere în practică a garanției pentru tineret, de exemplu prin consolidarea legăturilor dintre angajatori și școli și prin îmbunătățirea sprijinului acordat tinerilor de către serviciile publice de ocupare a forței de muncă.
Garanția pentru tineret reprezintă o nouă inițiativă care urmărește să combată șomajul în rândul tinerilor, prin asigurarea oricărui tânăr cu vârsta sub 25 de ani – indiferent dacă s-a înregistrat sau nu ca șomer – unei oferte de calitate, în termen de 4 luni de la terminarea studiilor sau de la pierderea locului de muncă. Această ofertă trebuie să constea dintr-un contract de muncă, ucenicie sau stagiu ori dintr-un curs de formare continuă și să fie adaptată la nevoile și la situația fiecăruia.
Între aceste proiecte se numară și două proiecte din România, prin care 200 de tineri beneficiază de consiliere și diverse cursuri pentru a lua parte la această reformă structurală pentru a îmbunătăți politica de ocupare a forței de muncă.
Pentru mai multe detalii și informații asupra acestor proiecte precum și asupra garanției pentru tineret vă invit să accesați: http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_26519/Comisia-Europeana-analizeaza-18-proiecte-in-cadrul-Garantiei-pentru-tineri-incusiv-doua-proiecte-din-Romania.html