vineri, 30 mai 2014

Sprijin pentru angajarea tinerilor

Îi anunț pe toți tinerii că Ministerul Fondurilor Europene a lansat o nouă schemă de minimis care are la dispoziție un buget de 40 de milioane de euro, prin care întreprinderile mici și mijlocii sunt stimulate să angajeze tineri absolvenți.
Prin acest program, salariile tinerilor absolvenți angajați vor fi subvenționate (900 de lei pentru absolvenții de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolvenții de studii superioare)  pe o perioadă de minimum 6 luni și de maximum 12 luni.
Depunerea proiectelor de către firmele interesate va putea fi făcută începând cu data de 6 iunie. Pentru mai multe detalii privind acest proiect precum și documentația corespunzatoare puteți accesa următoarea adresă:
http://www.immromania.ro/noutati_detalii.php?id_stire=7844&utm_campaign=newsletter&utm_content=May_256&utm_medium=email&utm_source=newsletter

joi, 29 mai 2014

Omul sfințește locul!

Astăzi, după doi ani de zile, am ajuns la momentul în care se pot observa roadele muncii din această perioadă, speranţele Consiliului Judeţean Iaşi precum şi ale noastre ca ieşeni transformându-se în certitudini. Comisia Europeană a aprobat 56,7 milioane de euro pentru dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi! 
Omul sfinţeşte locul. Felicitări echipelor de la Consiliul Judeţean Iaşi şi de la Aeroportul Internaţional Iaşi. Felicitări Cristian Adomniţei, felicitări Marius Bodea!

marți, 27 mai 2014

Am votat pentru intrarea PNL în PPE. Este un moment important,  ce poate contribui la construcția unei drepte puternice în România. 

joi, 22 mai 2014

Primul apel de proiecte pe noul exercițiu financiar 2014-2020

Cu două zile în urmă, pe 20 mai 2014, a fost deschisă prima sesiune de cereri de proiecte pe noul exercițiu financiar 2014 - 2020. Este vorba despre Programul Național de Dezvoltare Rurală, Măsura 121 „Modernizarea exploatațiilor agricole”. 
Așa cum spuneam și la începutul lunii pe blog, din totalul de 150 de milioane de euro alocați acestei măsuri, 35 de milioane se vor îndrepta către încurajarea creării și dezvoltării fermelor de familie iar 100 de milioane vor merge către exploatațiile agricole. Agricultura este o resursă a României ce trebuie valorificată iar investițiile și  dezvoltarea acestui sector sunt de bun augur. 
Pentru mai multe informații privind defalcarea sumelor pe domenii de investiții sau alte detalii puteți consulta link-ul: http://www.fonduri-structurale.ro/detaliu.aspx?t=Stiri&eID=15114

miercuri, 21 mai 2014


Astăzi, îi sărbătorim pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, cei care au dat libertate tuturor creştinilor. Cu această ocazie, le transmit celor care îşi sărbătoresc astăzi ziua onomastică, un sincer La mulţi ani!



luni, 5 mai 2014

Fermele de familie: o oportunitate!

    Conform unui anunţ făcut de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, în perioada 20 mai - 18 iunie 2014 va fi lansată o nouă sesiune de depunere de proiecte pentru Măsura 121 - Modernizarea exploataţiilor agricole. Din totalul fondurilor disponibile de 150 de milioane de euro, către linia de finanţare a fermelor de familie se vor îndrepta 35 de milioane de euro.
    Această linie reprezintă o oportunitate pentru susţinerea sau crearea fermelor de familie, domeniu în care din păcate România a rămas în urmă. Micii fermieri au astfel posibilitatea de a accesa fonduri nerambursabile pentru asemenea proiecte ce pot reduce diferenţa dintre România şi Uniunea Europeană în acest domeniu.
    Pentru mai multe detalii puteţi accesa site-ul: http://fonduri-structurale.ro/detaliu.aspx?t=Stiri&eID=15022