marți, 30 octombrie 2012

Guvernul da forta Iasului: Antibiotice Iasi favorita la preluarea managementul productiei Institutului Cantacuzino

Prin masurile adoptate, Guvernul demonstreaza ca sustine Iasul, dar si sistemul de sanatate romanesc. Decizia de a reorganiza Institutul Cantacuzino prin preluarea managementului productiei de catre Antibiotice Iasi reprezinta un pas important in salvarea productiei si cercetarii autohtone.  Institutul va fi reorganizat in așa fel incat sa aiba o perspectiva foarte clara pentru viitor, implicit sa poata produce vaccinuri in Romania la un pret mult mai bun decat cele pe care eram obligati sa importam.
Iasul redevine, usor dar sigur, forta economica, culturala si academica a regiunii Nord-Est. 

vineri, 26 octombrie 2012

Va doresc tuturor celor care purtati numele Sfantului Dumitru La Multi Ani, toate implinirile frumoase, iar sanatatea si spiritul acestei zile sa va insoteasca pretutindeni! 

joi, 25 octombrie 2012

Flutur va fi necrutator cu cei care vor capitala de regiune la Iasi. Oare domnul Baconschi stie?

Intr-o emisiune televizata la un post local din Suceava, domnul Gheorghe Flutur a afirmat ca va fi necruţător cu indiferența „unora care se pregătesc să dea capitala de regiune Iașiului", adăugând că, „pentru asta va trebui să luptăm toți, pentru ca Suceava să fie capitala de regiune”, afirmații preluate ulterior de ziuanews.ro.

Foarte tare, domnule Flutur! In sfarsit ati afirmat public ceea ce eu stiam de mult timp si anume cat de mult „iubiti” iesenii si proiectele Iasului. Insa de data aceasta nu se mai poate, domnule Flutur. Nu mai aveti nicio putere sa impiedicati Iasul si proiectele lui!
Ma intreb oare domnul Baconschi, trimis sa candideze din partea PDL la Iasi, stie ce le pregateste iesenilor omul numarul 2 din partidul sau? 

luni, 1 octombrie 2012

Demisia domnului ministru Cepoi – un gest de onoare! Bun comunicator si cunoscator al sistemului, dr. Vasile Cepoi ar fi putut reprezenta pentru Sanatate, ceea ce a reprezentat Spiru Haret pentru Educatie

Pentru domnul doctor Vasile Cepoi se potrivea foarte bine zicala „Omul potrivit la locul potrivit”. A fost un foarte bun ministru al sanatatii din doua puncte de vedere: un bun profesionist si un bun comunicator, atat in interiorul cat si in exteriorul sistemului, iubit atat de colegii medici, cat si de societatea civila.

Un Vasile Cepoi in fruntea Ministerului Sanatatii, ar fi putut fi ca un Spiru Haret in Educatie. Aceste calitati le avea Spiru Haret: cunostea sistemul si era un foarte bun comunicator.

Demisia dr. Vasile Cepoi inseamna o pierdere atat pentru sanatatea romaneasca cat si pentru Iasi.

Ma bucur totusi ca a ramas in echipa Guvernului pentru a contribui cu experienta si expertiza dumnealui la elaborarea unei legi performante in sanatate, dar totodata ca iesean sunt convinsa ca va face tot posibilul sa sustina proiectele Iasului.  

Nu cred ca un om ca Vasile Cepoi modest, profesionist, hotarat si familist reprezinta problema societatii romanesti din punct de vedere al integritatii. Imi aduc aminte de momentul cand a fost propus secretar de stat in Guvernul Boc. Dr. Cepoi a refuzat sa ia locul colegilor care erau in functie si a fost creat un nou post de secretar de stat tocmai pentru ca era nevoie de expertiza si experienta dumnealui in elaborarea noii legi a sanatatii.

Sunt convinsa ca, dupa ce isi va dovedi nevinovatia, profesionalismul sau il va readuce in Guvern pe o pozitie inalta. De aceea, consider ca aceasta demisie este un gest de onoare, rar intalnit in politica romaneasca.